Метод линеаризации и негладкая оптимизация - Ненахов, Э.И.; Соболенко, Л.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2009)
Рассматриваются две модификации нестандартного применения метода линеаризации к решению негладких оптимизационных задач. На основе модификации для задач обратно-выпуклого программирования разработан пакет прикладных программ Packing. Показана эффективность работы пакета и этой модификации на примерах различных задач упаковки и размещения объектов. Розглядаються дві модифікації нестандартного застосування методу лінеаризації до розв’язування негладких оптимізаційних задач. На основі модифікації для задач обернено-опуклого програмування розроблено пакет прикладних програм Packing. Показано ефективність роботи пакета і цієї модифікації на прикладах різних задач пакування та розміщення об’єктів. Two modifications of nonstandard application of linearization method to solve unsmooth optimization problems are considered. On the basis of its modification for solve problems of back-convex programming, there has been developed an applied programs packet called Packing. The effectiveness of the packet and its modifications is illustrated by examples of different packing and arrangement of the objects.