Определение структуры корпоративной екологической системы и идентификация ее состояния - Козуля, Т.В.; Шаронова, Н.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2009)
Изложены теоретико-практические обоснования необходимости и целесообразности введения в систему принятия управленческого решения корпоративной экологической системы. Показана ее структура. Предложены математические подходы к определению характеристик состояния этой системы, а как меру качества принятия управленческого решения в системе экологического мониторинга использовать энтропию. Викладено теоретико-практичні засади необхідності та доцільності введення в систему прийняття управлінського рішення корпоративної екологічної системи. Показано її структуру. Запропоновано математичні підходи щодо визначення характеристик стану цієї системи, а як міру якості прийняття управлінського рішення в системі екологічного моніторингу використовувати ентропію. Theory-practical bases of the necessity and expediency of the corporative ecological system introduction into the system of management decision making are given and its structure is shown. Mathematical approaches to the determination of characteristics of the system condition and use of entropy as a measure of the quality of the administrative decision making in the system of ecological monitoring are proposed.