Применение Трипторелина в послеоперационном периоде у женщин c эктопической беременностью и генитальным эндометриозом - Адамов, М.М.; Ткачева, Н.Ю.; Ефетов, К.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Проведена комплексна оцінка використання Триптореліну (Дифереліну 3,75) у післяопераційному періоді у жінок з ектопічною вагітністю та геніальним ендометріозом. Особливості метаболічного впливу триптореліну разом з високою ефективністю дозволяють вважати його препаратом вибору для терапії генітального ендометріозу у жінок з ектопічною вагітністю. Найкращі результати лікування препарат Трипторелін дає при використанні протягом 6 місяців (1 ін’єкція у 28 днів). Критерієм його ефективності слугує клініко-морфологічна картина захворювання, покращення показників онкомаркерів сиворотки крові та ретроспективний аналіз наставання вагітності у перший рік після закінчення лікування. An integrated assessment of Triptorelin (Diferelin 3.75) in post-operation period in women with ectopic pregnancy and genital endometriosis was made. The metabolic specifics of Triptorelin combined with its high efficiency give a basis to consider it as a medication of choice for treatment of genital endometriosis in women with ectopic pregnancy. The best effect was observed after six-month treatment (one injection in 28 days). The authors used the clinicomorphologic finding, improvement of blood serum oncomarkers’ indications, and retrospective analysis of the pregnancy onset within the first year after treatment accomplishment as Triptorelin efficiency criterion.