Преврашения продуктов циклоконденсации 2-арил-4-дихлорометилен-1,3-оксазол-5(4Н)-онов с о-аминотиофенолом - Свирипа, В.Н.; Броварец, В.С.; Чернега, А.Н.; Драч, Б.С. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Продукты региоселективной циклоконденсации 2-арил-4-дихлорометилен-1,3-оксазол-5(4Н)-онов с о-аминотиофенолом при помощи несложных способов превращаются в новые производные 5-гидрокси- или 5-меркапто-1,3-оксазола, содержащие в положении 4 остаток бензотиазола. Продукти регіоселективної циклоконденсації 2-арил-4-дихлорометилен-1,3-оксазол-5(4Н)-онів з о-амінотіофенолом за допомогою нескладних способів перетворюються на нові похідні 5-гідрокси- або 5-меркапто-1,3-оксазолу, що містять у положенні 4 залишок бензотіазолу. The products of the regioselective cyclocondensation of 2-aryl-4-dichloromethylen-1,3-oxazol-5(4H)-ones with o-aminothiophenol are easily transformed into the new derivatives of 5-hydroxy-or 5-mercapto-1,3-oxazole containing the benzothiazole residue at position 4.