Синтез, спектральні характеристики та біологічні властивості анілідів і гетериламідів 1-фурфурил-4-гідрокси-2-оксо-1,2,5,6,7,8-гексагідрохінолін-3-карбонової кислоти - Українець, І.В.; Березнякова, Н.Л.; Колесник, О.В.; Туров, О.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
З метою визначення закономірностей зв’язку “структура — протитуберкульозна дія” здійснено синтез серії N-R-амідів 1-фурфурил-4-гідрокси-2-оксо-1,2,5,6,7,8-гексагідрохінолін-З-карбонової кислоти. Обговорюються особливості спектрів ЯМР ¹Н синтезованих сполук та результати вивчення їх антимікобактеріальної активності. С целью определения закономерностей связи “структура — противотуберкулезное действие” осуществлен синтез серии N-R-амидов 1-фурфурил-4-гидрокси-2-оксо-1,2,5,6,7,8-гексагидрохинолин-3-карбоновой кислоты. Обсуждаются особенности спектров ЯМР ¹Н синтезированных соединений и результаты изучения их антимикобактериальной активности. With the purpose of determination of regularities of the “structure — antituberculosis action” relationship the synthesis of 1-furfuryl-4-hydroxy-2-oxo-1,2,5,6,7,8-hexahydroquinoline-3-carboxylic acids N-R-amides has been carried out. The peculiarities of the NMR spectra of the compounds synthesized and the results of studying of their antimycobacterial activity have been discussed.