Похідні оксазолідину у синтезах с-гетерил-та с-гліцидил-α-амінокислот - Танчук, Ю.В.; Кухар, В.П.; Танчук, В.Ю. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Розглянуто методи синтезу С-гетерил- та С-глікозилзаміщених α-амінокислот сполученням похідних оксазолідину та моноцукрів, що мають у замісниках карбонільну, ацетокси- і азидогрупи, подвійний і потрійний зв’язки та інші реакційні центри. Рассмотрены методы синтеза производных С-гетерил- и С-гликозилзамещенных α-аминокислот соединений производных оксазолидина и моносахаров с карбонильной, ацетокси-и азидогруппами, двойными, тройными связями и другими реакционными центрами. The review presents the synthesis of C-heteryl and C-glycosyl derivatives of α-amino acids by coupling of oxazolidine and monosacharide derivatives with such substituents as carbonyl and azide groups, double and triple bonds and other reaction centers.