Исследование хиноксалон-хиноксалиновой перегруппировки в ряду 3-(п-R-фенацил)-1,2,3,4-тетрагидрохиноксалин-2-онов - Колос, Н.Н.; Коваленко, Л.Ю.; Берёзкина, Т.В.; Мусатов, В.И. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Оптимизированы условия проведения внутримолекулярной перегруппировки, которая позволяет получать З-арил-2-метилиденкарбоксихиноксалины с электроноакцепторными заместителями в о-фенилендиаминовом фрагменте из соответствующих З-(п-R-фенацил)-1,2,3,4-тетрагидрохиноксалин-2-онов. Оптимізовано умови проведення внутрішньомолекулярного перегрупування, що дозволяє одержувати З-арил-2-метиліденкарбоксихіноксаліни з акцепторними замісниками в о-фенілендіаміновому фрагменті з відповідних 3-(п-R-фенацил)-1,2,3,4-тетрагідрохіноксалін-2-онів. Re-grouping conditions of 3-(p-R-phenacyl)-1,2,3,4-tetrahydroquinoxalin-2-ones to 3-aryl-2-methylidenecarboxyquinoxalines containing electron withdrawing substituents in o-phenylendiamine fragment were optimized.