Кислотно-основні властивості заміщених 2-оксо-2Н-пірано[2,3-с]піридин-3-N-арилкарбоксамідів - Журавель, І.О.; Свєчнікова, О.М.; Губарь, С.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Досліджені кислотно-основні властивості заміщених 2-оксо-2Н-пірано[2,3-с]піридин-3-N-арилкарбоксамідів, обчислені pKaBH+ спряжених кислот у двох системах розчинників при 25°С. Проведено кореляційний аналіз, одержано рівняння зв’язку pKaBH+ з константами Гамета та визначено реакційний параметр p. Изучены кислотно-основные свойства замещенных 2-оксо-2Н-пирано[2,3-с]пиридин-3-N-арилкарбоксамидов, рассчитаны pKaBH+ сопряженных кислот в двух системах растворителей при 25°С. Проведен корреляционный анализ, получено уравнение связи pKaBH+ с константами Гаммета и определен реакционный параметр p. The acid-basic properties of the substituted of 2-oxo-2H-pyrano[2,3-c]pyridin-3-N-arylcarboxamides have been studied and pKaBH+ of the conjugated acids in two systems of solvents at 25°C have been calculated. The correlation analysis has been conducted, the equation of the connection of pKaBH+ with the Hammet constants has been obtained and the reaction parameter p has been determined.