Закономірності циклоацилювання тіосечовин 3-арил-2-пропеноїлхлоридами - Брицун, В.М.; Лозинський, М.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Узагальнено результати циклоацилювання лінійних та циклічних тіосечовин З-арил-2-про-пеноїлхлоридами. Встановлено, що рКa тіосечовин і наявність основ є головними факторами, які впливають на напрямок їх реакцій з З-арил-2-пропеноїлхлоридами. Обобщены результаты циклоацилирования линейных и циклических тиомочевин З-арил-З-пропеноилхлоридами. Установлено, что рКа тиомочевин и наличие оснований являются главными факторами, влияющими на направление их реакций с З-арил-2-пропеноилхло-ридами. The results of the linear and cyclic thioureas cycloacylation have been generalized. It has been found that the acidity (pKa) of thioureas and the presence of bases are the decisive factors, which influence the direction of their reactions with 3-aryl-2-propenoylchlorides.