Синтез, фізико-хімічні та фармакологічні властивості N-заміщених амідів 2-гідроксіоксанілової кислоти - Безуглий, П.О.; Георгіянц, В.А.; Гриненко, В.В.; Гарна, Н.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Амідуванням етилового ефіру 2-гідроксіоксанілової кислоти первинними алкіламінами у спиртовому середовищі отримані відповідні алкіламіди. Отримати таким способом ароматичні аміди та діалкіламіди не вдалося. Для їх синтезу було розроблено препаративну методику синтезу. Будову отриманих речовин підтверджено спектральними методами. Амидированием этилового эфира 2- гидроксиоксаниловой кислоты первичными алкиламинами в спиртовой среде получены соответствующие алкиламиди. Синтезировать таким способом ароматические амиды и диалкиламиды не удалось. Для их синтеза была разработана препаративная методика синтеза. Строение полученных веществ подтверждено спектральными методами. The correspondent alkylamides have been obtained by amination of ethyl 2-hydroxyoxanylate with the primary alkylamines in the alcoholic medium. It was impossible to obtain in such way the aromatic amides and dialkylamides. The preparative synthetic method has been developed for their synthesis. The structure of the substances synthesized has been confirmed by the spectral methods data.