Синтез, мембраностабілізуюча та бактерицидна активність четвертинних солей N,N-диметил-N-(піразол-4-іл)метиламінів - Чорноус, В.О.; Панімарчук, О.І.; Братенко, М.К.; Бурденюк, І.П.; Мещишен, І.Ф.; Вовк, М.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
На основі доступних піразол-4-карбальдегідів розроблені зручні підходи до синтезу четвертинних солей N,N-диметил-N-(піразол-4-іл)метиламінів, серед яких знайдені речовини з високою мембраностабілізуючою та бактерицидною активністю. На основе доступных пиразол-4-карбальдегидов разработаны удобные подходы к синтезу четвертичных солей N,N-диметил-N-(пиразол-4-ил)метиламинов, среди которых найдены вещества с высокой мембраностабилизирующей и бактерицидной активностью. Based on pyrazol-4-carbaldehydes available the convenient approaches to the synthesis of methyl-N-(pyrazol-4-yl)methylamines quaternary salts have been developed. The substances with a high membrane-stabilizing and bactericidal activity have been revealed among compounds synthesized.