Закономірності циклоацилювання тіоамідів, які містять активну метиленову групу - Брицун, В.М.; Єсипенко, А.М.; Лозинський, М.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Узагальнені результати циклоацилювання тіоамідів, які містять активну метиленову групу. Встановлено, що кислотність (рКa) тіоамідів є основним фактором, який впливає на напрямок їх [3+3] і [3+2] циклоацилювання. Обобщены результаты циклоацилирования тиоамидов, содержащих активную метиленовую группу. Установлено, что кислотность (рКа) тиоамидов является основным фактором, влияющим на направление их [3+3] и [3+2] циклоацилирования. The results of the cycloacylation of thioamides containing active methylene group have been generalized. It has been proven that the acidity (pKa) of thioamides is the main factor, which influences the direction of their [3+3] and [3+2] cycloacylation.