Синтез несиметричних тіосечовин та сечовин на основі похідних 3-амінобензо[b]фуран-2-карбонової кислоти та їх антимікробна дія - Ільченко, О.В.; Заремба, О.В.; Шеряков, А.А.; Коваленко, С.М.; Черних, В.П.; Євсюкова, В.Ю. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Розроблено метод синтезу нових сполук — несиметричних тіосечовин та сечовин на основі похідних 3-амінобензо[b]фуран-2-карбонової кислоти. Структуру одержаних сполук доведено спектральними методами. За результатами мікробіологічних досліджень знайдені речовини, які проявляють антимікробну активність. Разработан метод синтеза новых соединений — несимметричных тиомочевин и мочевин на основе производных 3-аминобензо[b]фуран-2-карбоновой кислоты. Структура полученных соединений доказана спектральными методами. По результатам микробиологических исследований выявлены вещества, проявляющие антимикробную активность. The method of synthesis of new compounds — unsimmetrical of thioureas and ureas based on the derivatives of 3-aminobenzo[b]furan carboxytic acid has been developed. The structure of the compounds synthesized has been confirmed by the spectral methods. According to the results of the microbiological research the substances with the antimicrobial activity have been revealed.