Вопросы экономической оценки природных ресурсов - Ляхов, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Приведено аналіз теоретичних і методичних підходів до оцінки природних ресурсів. Виявлено тенденцію збільшення уваги дослідників до цього питання. Запропоновано підходи: у практичному використанні диференціальної ренти при оцінці природниресурсів; розширені поняття кадастрової оцінки корисних копалин шляхом включення в це поняття соціально-екологічних і економіко-екологічних аспектів; у варіантному підході при оцінці втрат корисних копалин на основі поточної вартості.
---------- Приведен анализ теоретических и методических подходов к оценке природных ресурсов. Предложены подходы в практическом использовании дифференциальной ренты при оценке природных ресурсов; расширены понятия кадастровой оценки полезных ископаемых путем включения в это понятие социально-экологических и экономико-экологических аспектов и др.
--------- The analysis of theoretical and methodical approaches to natural resources evaluation is given. The approaches are offered to practical use of a differential rent while evaluating natural resources; the concepts of cadastre evaluation of natural resources are extended by means of including socio-economic and economic-ecological aspects.
----------