Конденсовані піримідинові системи. 8. Гідролітичне розщеплення 5-алкіл-1,5-дигідро-4H-піразоло[3,4-d]піримідин-4-онів як зручний метод синтезу N-алкiламiдiв 5-аміно-4-піразолкарбонових кислот - Больбут, А.В.; Ліщинський, А.А.; Вовк, М.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Встановлено, що при дії лугу 5-алкіл-1,5-дигідро-4Н-піразоло[3,4-d]піримідин-4-они зазнають розщеплення до N-алкіламідів 5-аміно-4-піразолкарбонових кислот. Установлено, что при действии щелочи 5-алкил-1,5-дигидро-4Н-пиразоло[3,4-d]пиримидин-4-оны подвергаются расщеплению в N-алкил амиды 5-амино-4-пиразолкарбоновых кислот. It has been found that 5-alkyl-1,5-dihydro-4H-pyrazolo[3,4-d]pyrimidin-4-ones are subjected to hydrolytic cleavage to N-alkylamides 5-amino-4-pyrazolocarboxylic acids under the action of the alkali.