Исследование кросс-рециклизации 4-арил-2,6-диамино-3,5-дициано-4Н-тиопиранов с алкилируюшими реагентами - Дяченко, В.Д. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Изучена кросс-рециклизация 4-арил-2,6-диамино-3,5-дициано-4Н-тиопиранов с α-галогенкетонами, α-хлорацетамидом и бензиловым эфиром монохлоруксусной кислоты, в результате которой получены замещённые 3-арил-2-(тиазол-2-ил)акрилонитрилы и тиено[2,3-b]пиридины. Строение синтезированных соединений подтверждено методами масс-, ИК- и ПМР-спектроскопии. Вивчена крос-рециклізація 4-арил-2,6-діаміно-3,5-диціано-4Н-тіопіранів з α-галогенкето-нами, α-хлорацетамідом та бензиловим естером монохлороцтової кислоти, в результаті якої були одержані заміщені 3-арил-2-(тіазол-2-іл)акрилонітрили та тієно[2,3-b]піридини. Будову синтезованих сполук підтверджено методами мас-, ІЧ- та ПМР- спектроскопії. The cross-recyclization of 4-aryl-2,6-diamino-3,5-dicyano-4H-thiopyrans with α-halogenketones, α-chloroacetamide and ethyl chloroacetate has been studied, as a result the substituted 3-aryl-2-(thiazol- 2-yl)acrylonitriles and thieno[2,3-b]pyridines have been obtained. The structure of the compounds synthesized has been confirmed by the mass-, IR- and NMR-spectroscopy.