Синтез 4-(1Н-індол-3-іл) похідних 2-аміно-4Н-пірану та 2-аміно-4,6,7,8-тетрагідро-1Н-хінолін-5-ону - Редькін, Р.Г.; Шемчук, Л.А.; Черних, В.П.; Шишкін, О.В.; Шишкіна, С.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Синтезовано нові гетероциклічні сполуки — 4-(1Н-індол-3-іл) похідні 2-аміно-4Н-пірану та 2-аміно-4,6,7,8-тетрагідро-1Н-хінолін-5-ону на основі трикомпонентної конденсації 3-форміліндолу з метиленактивними нітрилами та 1,3-дикетонами або їх синтетичними аналогами. Синтезированы новые гетероциклические соединения — 4-(1Н-индол-З-ил) производные 2-амино-4Н-пирана и 2-амино-4,6,7,8-тетрагидро-1Н-хинолин-5-она на основе трехкомпонентной конденсации 3-формил-индола с метилен активными нитрилами и 1,3-дикетонами или их синтетическими аналогами. The new heterocyclic compounds of 4-(1H-indol-3-yl) derivatives of 2-amino-4H-pyrane and 2-amino-4,6,7,8-tetrahydro-1H-quinolin-5-one on the basis of the three-component condensation of 3-formyl-indol with methylene active nitriles and 1,3-diketones or their synthetic analogues have been synthesized.