(1H-тетразол-1-іл)бензойні та 3-[(1Н-тетразол-1-іл)феніл]-2-пропенові кислоти - реагенти для синтезу біологічно активних сполук - Походило, Н.Т.; Матійчук, В.С.; Обушак, М.Д. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Взаємодією амінобензойних та амінокоричних кислот з натрію азидом і етилортоформіатом одержано 4-(1Н-тетразол-1-іл)бензойні кислоти та (2Е)-3-[4-(1Н-тетразол-1-іл)феніл]-2-пропенові кислоти, амідуванням яких одержано відповідні аміди. Взаимодействием аминобензойных и аминокоричных кислот с азидом натрия и этилортоформиатом синтезированы 4-(1Н-тетразол-1-ил)бензойные кислоты и (2Е)-3-[4-(1Н-тетразол-1-ил)фенил]-2-пропеновые кислоты, амидированием которых получены соответствующие амиды. By the interaction of aminobenzoic acids and aminocinnamic acids with sodium azide and orthoethylformiate (1H-tetrazol-1-yl)benzoic acids and (2E)-3-[(1H-tetrazol-1-yl)phenyl]-2-propenoic acids have been synthesized. The corresponding amides have been obtained.