Синтез и антимикробная активность 3-[1,2,4-оксадиазол-5-ил]кумаринов - Детистов, А.С.; Журавель, И.А.; Коваленко, С.Н.; Казмирчук, В.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Предложен новый метод препаративного получения 3-[3-арил-1,2,4-оксадиазол-5-ил]-кумаринов, основанный на one-pot реакции кумарин-3-карбоновых кислот, КДИ и ариламидоксимов. Проведен микробиологический скрининг полученных соединений. Запропоновано новий метод препаративного одержання 3-[3-арил-1,2,4-оксадіазол-5-іл]кумаринів, заснований на one-pot реакції кумарин-3-карбонових кислот, КДІ та ариламідоксимів. Проведено мікробіологічний скринінг одержаних сполук. A new method for the preparative obtaining of 3-[ 1,2,4-oxadiazol-5-yl]coumarins based on the one-pot condensation of coumarin-3-carboxylic acids, CDI and arylamidoximes has been proposed. The microbiological screening of the compounds obtained has been performed.