Спектрофотометричне визначення каптоприлу за допомогою фотометричної реакції з реактивом Елмана - Болотов, В.В.; Шовкова, 3.В.; Мерзлікін, С.І.; Клименко, Л.Ю. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2007)
Розроблено спектрофотометричну методику кількісного визначення каптоприлу на основі фотометричної реакції з реактивом Елмана, що забезпечує аналіз препарату в діапазоні концентрацій від 2,5 до 20 мкг/мл з середньою невизначеністю результату ±1,95%. Разработана спектрофотометрическая методика количественного определения каптоприла на основе фотометрической реакции с реактивом Эллмана, которая обеспечивает анализ препарата в диапазоне концентраций от 2,5 до 20 мкг/мл со средней неопределенностью результата ±1,95%. The spectrophotometric method of the captoprile quantitative determination on the basis of the photometric reaction with the Ellmann’s reagent, which provides the drug analysis in the range of concentrations from 2.5 mkg to 20 mkg in 1 ml of the solution with a relative error of the method being ±1.95%, have been developed.