Переслідування свідків Єгови в післявоєнний період (1945–1951 рр.) - Бережко, К. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
На основі архівних джерел і спогадів автор на тлі загальної релігійної ситуації в УРСР у повоєнний період акцентує увагу на масових переслідуваннях релігійної громади свідків Єгови. На основе архивных источников и воспоминаний очевидцев в статье очерчивается общая религиозная ситуация в УССР в послевоенный период (1945–1951 гг.) с акцентом на массовых преследованиях религиозной общины свидетелей Иеговы. On the basis of the archived sources and remembrances of eyewitnesses in the article a general religious situation is described in Ukraine in a post-war period (1945–1951).