Роль бізнес-моделювання у побудові систем управлінського обліку - Поздняков, С.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Розглядаються проблеми результативності впровадження систем управлінського обліку (СУО), вдосконалення методичного підходу щодо постановки СУО на базі утворення повної бізнес-моделі підприємства; визначено та конкретизовано вплив побудови її підмоделе(бізнес-процесів, інформаційної, фінансової, організаційної, функціональної та стратегічної) на утворення певних елементів системи управлінського обліку, підкреслено важливість застосування бізнес-моделювання для постановки СУО в цілому.
--------- Рассматриваются проблемы результативности внедрения систем управленческого учета (СУУ), усовершенствования методического подхода к постановке СУУ на базе построения полной бизнес-модели предприятия; определено и конкретизировано влияние создания ее подмоделей (бизнес-процессов, информационной, финансовой, организационной, функциональной и стратегической) на формирование определенных элементов системы управленческого учета.
---------- The article is devoted to a problem of productivity of introduction of the management account systems (SMA), and improvement of the methodical approach to formation of SMA on the basis of creation of a full business-model of the enterprise; influence of construction of its submodels (business-processes, information, financial, organizational, functional and strategic) on formation of the elements of the management account system is determined and concretized.
----------