Методологічні проблеми побудови та оптимізації логістичного циклу підприємства - Червова, Л.Г.; Баранець, Г.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Наведено основні підходи до трактування поняття “логістичний цикл”, встановлено взаємозв’язок циклу кругообігу оборотного капіталу з логістичним циклом підприємства, розглянуто можливості скорочення часу здійснення логістичних операцій з позицій аналізу ланцюга цінностей, визначено основні проблеми оптимізації логістичних циклів підприємств.
---------- Приведены основные подходы к трактованию понятия “логистический цикл”, установлена взаимосвязь цикла кругооборота оборотного капитала с логистическим циклом предприятия, рассмотрены возможности сокращения времени осуществления логистических операций по позициям анализа цепи ценностей, определены основные проблемы оптимизации логистических циклов предприятий.
---------- Basic approaches to treatment of notion “logistic cycle” are presented and interrelation between the cycle of current assets circulation and enterprises’s logistic cycle is determined. The possibility is considered to reduce the time for fulfilment of logistic operations in regard to positions of analysis of values chain, the main problems concerning optimization of enterprise’s logistic cycle are also defined.
----------