Розробка методик стандартизації якості вагінальних супозиторіїв, створених на основі сукцифенату та бензалконію хлориду - Мерзлікін, С.І.; Суворов, О.В.; Мерзлікін, Д.С.; Гладух, Є.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
Розроблено методики стандартизації вагінальних супозиторіїв. Для ідентифікації сукцифенату та бензалконію хлориду у лікарській формі запропоновано осадові реакції та вибрані умови їх хроматографічного виявлення методом тонкошарової хроматографії. Для визначення їх кількісного вмісту у супозиторіях запропоновано методи рН-потенціометричного титрування та спектрофотометрії. Разработаны методики стандартизации вагинальных суппозиториев. Для идентификации сукцифената и бензалкония хлорида в лекарственной форме предложены осадительные реакции и выбраны условия их хроматографического обнаружения методом тонкослойной хроматографии. Для определения их количественного содержания в суппозиториях предложены методы рН-потенциометрического титрования и спектрофотометрии. The standardization methods of the vagina! suppositories have been developed. For the succiphenate and benzalkony chloride identification in the medicinal dosage form the precipitation reactions have been proposed and the conditions for their chromatographic detection by the thin-layer chromatography have been chosen. To determine their quantitative composition in suppositories the pH-potentiometric titration and spectrophotometry methods have been proposed.