Розробка методик визначення якості настойки складної "Простатофіт" - Вишневська, Л.І. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
На підставі наукових досліджень розроблено методики якісного (алкалоїди, кумарини, поліфенольні сполуки) та кількісного визначення похідних кумарину у перерахунку на кумарин і ефірної олії у настойці "Простатофіт" спектрофотометричним методом та методом тонкошарової хроматографії, що дозволяє контролювати її якість. На основе научных исследований разработаны методики качественного (алкалоиды, кумарины, полифенольные соединения) и количественного определения производных кумарина в пересчете на кумарин и эфирного масла в настойке "Простатофит" спектрофотометрическим методом, а также методом тонкослойной хроматографии, что позволяет контролировать ее качество. On the ground of scientific research we have developed the methods of qualitative (alkaloids, coumarines, polyphenol compounds) and quantitative determination of coumarin derivatives converting to coumarin and volatile oil in "Prostatophyte" tincture by spectrophotometric method and thin-layer chromatography method, allowing to control its quality.