60-річчя академіка НАН України В.Г. Радченка (Вісник НАН України, 2012)
В.Г. Радченко — відомий учений у галузі біології та екології перетинчастокрилих комах надродини Apoidea — головних запилювачів рослин; один із засновників теорії соціобіології; лідер нової науки про біологію та екологію соціальних тварин; дослідник широкого кола питань, пов’язаних із виникненням та еволюцією соціального способу життя в комах.