Синтезы новых производных 1,3-оксазоло[4,5-d]пиримидина на основе 2-ациламино-3,3-дихлороакрилонитрилов - Свирипа, В.Н.; Пильо, С.Г.; Броварец, В.С.; Русанов, Э.Б.; Драч, Б.С. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
Доступные енамидонитрилы типа Cl2C=C(CN)NHCOR в результате последовательной обработки бензамидином, соляной кислотой и уксусным ангидридом превращаются в неизвестные ранее 2-алкил(арил)-5-фенил[1,3]оксазоло[4,5-d]пиримидин-7(6Н)-оны, строение которых надежно установлено химическими и рентгеноструктурными исследованиями. Доступні енамідонітрили типу Cl2C=C(CN)NHCOR в результаті послідовної обробки бензамідином, соляною кислотою та оцтовим ангідридом перетворюються на невідомі раніше 2-алкіл(арил)-5-феніл[1,3]оксазоло[4,5-d]піримідин-7(6Н)-они, будову яких надійно встановлено хімічними та рентгеноструктурними дослідженнями. The available enamidonitriles of the type Cl2C=C(CN)NHCOR when sequentially treated with benzamidine, hydrochloric acid, and acetic anhydride yield hitherto unknown 2-alkyl(aryl)-5-phenyl[1,3]oxazolo[4,5-d]pyrimidin- 7(6H)-ones, which structure was confirmed reliably by the chemical reactions and X-ray investigations