Химический анализ жирных кислот, каротиноидов и хлорофиллов бурой водоросли Padina pavonia - Канаан, Х.М.; Криворучко, Е.В.; Халаф, Г.; Муртада, М.; Яссин, А. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
Методом исчерпывающей экстракции хлороформом в аппарате Сокслета получен и исследован липофильный экстракт из слоевищ бурой водоросли Padina pavonia. Определены количественное содержание жирных кислот, каротиноидов и хлорофиллов, а также некоторые химические числовые показатели липофильного экстракта из Padina pavonia. Методом вичерпної екстракції хлороформом у апараті Сокслета отриманий і досліджений ліпофільний екстракт із сланів бурої водорості Padina pavonia. Визначені кількісний вміст жирних кислот, каротиноїдів і хлорофілів, а також деякі хімічні числові показники ліпофільного екстракту з Padina pavonia. Lipophilic extract from Padina pavonia is obtained by method of depleting extraction by chloroform in the vehicle of the Soxhlet. The quantitative contents of fatty acids, carotenoids and chlorophylls, and also chemical numeric indexes of a lipophilic extract from Padina pavonia have been determined.