Кластерний аналіз у процесі залучення іноземних інвестицій - Свірідова, Н.Д. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Стратегія залучення іноземного капіталу в економіку регіону припускає оцінку його внутрішнього потенціалу: ресурсів, промислового стану і можливостей. Формуванню інвестиційної політики регіонів може сприяти портфельний аналіз галузей, а також кластерний підхід аналізу міжгалузевих зв’язків з метою визначення стану галузей і напрямів інвестицій. Стратегия привлечения иностранного капитала в экономику региона предполагает оценку его внутреннего потенциала: ресурсов, промышленного состояния и возможностей. Формированию инвестиционной политики регионов может способствовать портфельный анализ отраслей, а также кластерный подход к анализу межотраслевых связей с целью определения состояния отраслей и направлений инвестиций. The strategy of the foreign capital attraction to the regional economy is presuming the evaluation of its internal potential: resources, industrial status and abilities. Portfolio analysis of the branches and a cluster approach to the analysis of interindustry links will contribute to the formation of regional investment policy.