Листинг ценных бумаг в целостном биржевом пространстве Украины - Назарчук, М.И. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Виконано зіставлення та аналіз вимог до лістингу фондових бірж, які установлені органами державного регулювання ринків цінних паперів України і Росії. Пропонується трьохрівнева система лістингу, яку засновано на узагальненні досвіду фондових бірж країн Східної Європи, Балтії, Росії та Казахстану з урахуванням особливостей стану і перпектив розвитку економіки і фондового ринку України.
---------- Проведены сопоставления и анализ требований к листингу фондовых бирж, установленных органами государственного регулирования рынков ценных бумаг Украины и России. Предлагается трехуровневая система листинга, основанная на опыте фондовых бирж стран Восточной Европы, Балтии, России и Казахстана с учетом особенностей состояния и перспектив развития экономики и фондового рынка Украины.
---------- The article compares and analyzes the requirements to the listing on the exchange market established by the bodies regulating the securities market in Ukraine and Russia.
A three-level system of listing is offered. It is developed on the basis of the experience of exchange markets in countries of East Europe, Baltic countries, Russia and Kazakhstan taking into consideration a specific economic sіtuation and exchange market of Ukraine and prospects for their development.
---------