Взаємозв’язок ціни робочої сили з інтенсивністю її руху на ринку праці - Федотова, Т.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Досліджено взаємозв’язок ціни робочої сили з інтенсивністю її руху на ринку праці. Проведено розмежування понять “ціна" і “вартість” робочої сили. Досліджено вплив зміни ціни робочої сили на обсяг і спрямованість потоків робочої сили за статистичними даними з фіксованого ринку праці Дніпропетровського регіону. Исследована взаимосвязь цены рабочей силы с интенсивностью ее движения на рынке труда. Проведено разграничение понятий “цена" и “стоимость” рабочей силы. Исследовано влияние изменения цены рабочей силы на объем и направленность потоков рабочей силы по статистическим данным с фиксированного рынка труда Днепропетровского региона. The connection between labour cost and its movement intensity on a labour market is investigated. The concepts of "labour price" and "labour cost" are separated. There is also a research of a labour price change influencing the volume and the float of labour force movement as reported by the Dnipropetrowsk Labour Statistics Committee.