Синтез та антимікробна активність 4-метил-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-6-арилсульфамідів - Зубков, В.О.; Гриценко, І.С.; Цапко, Т.О.; Гейдеріх, О.Г. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
З метою вивчення можливих шляхів модифікації структур хінолін-2-онів проведено сульфохлорування 4-метил-1,2-дигідрохінолін-2-онів і встановлено напрямок перебігу даної реакції. Виходячи з 4-метил-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-6-сульфохлоридів, здійснено синтез ряду 4-метил-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-6-арилсульфамідів, досліджені їх фізико-хімічні характеристики та мікробіологічна активність. С целью изучения возможных путей модификации структур хинолин-2-онов было проведено сульфохлорирование 4-метил-1,2-дигидрохинолин-2-онов и установлено направление протекания данной реакции. Исходя из 4-метил-2-оксо-1,2-дигидрохинолин-6-сульфохлоридов, осуществлен синтез ряда 4-метил-2-оксо-1,2-дигидрохинолин-6-арилсульфамидов, изучены их физико-химические характеристики и микробиологическая активность. Sulfochlorination of 4-methyl-1,2-dihydro-quinolin-2-ones has been carried out with the aim of studying the possible ways of modification of quinoline-2-ones structures. The direction of this reaction has been determined. From 4-methyl-2-oxo-1,2-dihydroquinolin-6-sulfochlorides the synthesis of 4-methyl-2-oxo-1,2-dihydroquinolin-6-sulfonic acid arylamides has been carried out, their physical and chemical characteristics and microbiological activity have been studied.