Синтез нових потенційних антиконвульсантів у ряду похідних 1-арил-4-(п-алкілфенілсульфоніл)-5-аміно-1,2,3-триазолу(1Н) - Георгіянц, В.А.; Глущенко, А.В.; Перехода, Л.О.; Коваленко, С.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
Синтезовано похідні 1-арил-4-(п-алкілфенілсульфоніл)-5-аміно-1,2,3-триазолу(1Н) та 4-(п-алкілфенілсульфоніл)-5-ариламіно-1,2,3-триазоли(1Н). Обговорюються фізико-хімічні та фармакологічні властивості синтезованих речовин. Синтезированы производные 1-арил-4-(п-алкилфенилсульфонил)-5-амино-1,2,3-триазола(1Н) и 4-(п-алкилфенилсульфонил)-5-ариламино-1,2,3-триазолы(1Н). Обсуждаются физико-химические и фармакологические свойства синтезированных соединений. The derivatives of 1-aryl-4-(p-alkylphenylsulfonyl)-5-amino-1,2,3-triazole(1H) and 4-(p-alkylphenylsulfonyl)-5-arylamino-1,2,3-triazoles(1H) have been synthesized. The physical, chemical and pharmacological properties of the compounds synthesized are being discussed.