Стереоселективность электрофильной гетероциклизации 3-бутенолов - Геваза, Ю.И.; Станинец, В.И. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2008)
Рассмотрены реакции электрофильной гетероциклизации 3-бутенолов, приводящие к образованию производных оксетана и тетрагидрофурана. Проанализировано влияние природы и структуры электрофильных реагентов, условий проведения реакций и строения ненасыщенных молекул на хемо-, регио- и стереоселективность реакций. Розглянуті реакції електрофільної гетероциклізації 3-бутенолів, які приводять до утворення похідних оксетану та тетрагідрофурану. Проаналізовано вплив природи та структури електрофільних реагентів, умов проведення реакцій, будови ненасичених молекул на хемо- регіо- та стереоселективність реакцій. The reactions of the electrophilic cyclization of 3-butenoles that leads to the formation of oxetanes and tetrehydrofuranes derivatives have been discussed. The influence of the nature and structure of electrophile reagents, the reaction’s conditions and the structure of the unsaturated molecules on the reaction’s chemo-, regio- and stereoselectivity has been analyzed.