Міжакадемічна комунікація на прикладі регіонального семінару «Академії наук Центральної та Східної Європи та їх роль у знаннєвому суспільстві» - Індиченко, Г.В. (Вісник НАН України, 2012)
Національна академія наук Білорусі, Міжакадемічна група з міжнародних проблем (IAP) та Центральноєвропейська ініціатива (СЕІ) спільно організували регіональний семінар «Академії наук Центральної та Східної Європи та їх роль у знаннєвому суспільстві». Семінар відбувся 11–12 червня 2012 р. у Мінську на базі Національної академії наук Білорусі і зібрав разом 23 учасників із дев’яти країн, представників академій наук держав Центральної та Східної Європи. У рамках роботи семінару обговорено завдання національних академій наук в епоху глобальних викликів і трансформацій, а також застосування інтелектуального потенціалу академій у розв’язанні глобальних та локальних проблем XXI ст. Национальная академия наук Беларуси, Межакадемическая группа по международным проблемам и Центральноевропейская инициатива совместно организовали региональный семинар «Академии наук Центральной и Восточной Европы и их роль в обществе знаний». Семинар состоялся 11–12 июня 2012 г. в Минске на базе Национальной академии наук Беларуси и собрал вместе 23 участника из девяти стран, представителей академий наук государств Центральной и Восточной Европы. В рамках его работы обсуждались задания национальных академий наук в эпоху глобальных вызовов и трансформаций, а также использование интеллектуального потенциала академий в решении глобальных и локальных проблем ХХI в. The National Academy of Sciences of Belarus, IAP, and CEI jointly organized a regional Workshop on Science Academies in the Central and Eastern Europe and their Role in Knowledge-Based Society. The workshop, held at the National Academy of Sciences of Belarus in Minsk, Belarus on 11–12 June 2012, brought together 23 participants from 9 countries representing the Region of Central and Eastern Europe. As part of the workshop were discussed the tasks of national science academies in the global challenges and transformations, and the use of intellectual potential of academies in addressing to global and local challenges of the XXI century.