Фундаментальний звід знань про державу і право - Шемшученко, Ю. (Енциклопедичний вісник України, 2009)
Указом Президента України від 9 грудня 2004 р. колективу авторів 6-томної «Юридичної енциклопедії», виданої у 1998–2004 роках, було присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки. «Юридична енциклопедія» є першою не тільки в Україні, а й на всьому пострадянському просторі Енциклопедією такого типу. Це фундаментальний звід знань про державу і право, заснований на досягненнях як світової, так і національної юридичної думки.