Проблемы управления капиталом крупного современного предприятия - Баскаков, М.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Розглянуто проблеми управління капіталом сучасного підприємства як важливої умови стійкого розвитку мікроекономічної системи господарювання. Визначено ряд факторів, які впливають на обсяг, фінансову структуру капіталу і на вибір джерел його формування. Розроблено теоретичні положення щодо управління капіталом сучасного підприємства.
---------- Рассматриваются проблемы управления капиталом современного предприятия как важного условия устойчивого развития микроэкономической системы хозяйствования. Определен ряд факторов, влияющих на объем, финансовую структуру капитала и на выбор источников его формирования. Разработаны теоретические положения по управлению капиталом современного предприятия.
---------- Problems of capital control at a modern enterprise is considered as an important condition for sustainable development of microeconomic systems of economic management. The factors are defined which have the influence on the volume, financial structure of capital and on the choice of sources of its formation. Theoretical principles are developed to control the capital of the modern enterprise.
----------