Спадок родини Антона Андрійовича Головатого – військового судді Чорноморського козацького війська (за матеріалами Державного архіву Одеської області) - Ложешник, А. (Чорноморська минувшина, 2011)
У статті на основі архівних документів та опублікованих матеріалів висвітлюється накопичення майна війсковим суддею Антоном Андрійовичем Головатим – успішним господарем, який залишив своїм дітям значний спадок. В статье на основе архивных документов и опубликованных материалов рассматривается накопление имущества войсковым судьей Антоном Андреевичем Головатым – успешным хозяином, который оставил своим детям значительное наследство. In the article on the basis of archive documents and published materials it is revealed the process of accumulation of the property made by Anton Andreevich Golovatуi – the good owner who has left to children the big inheritance.