Теми дисертацій, затверджені Науковою радою «Українська мова» впродовж 2009 – 2010 років - Вербич, С.; Яценко, Н. (Українська мова, 2011)
5 листопада 2010 року в Інституті української мови НАН України проведено Пленум Наукової ради на тему «Українська мова в Україні: перспективи і сьогодення» 1. У процесі роботи Ради затверджено: 2009 рік — 73 дисертації, з них — 5 докторських; 2010 рік — 56 дисертацій, з них — 3 докторських.