Дмитро Григорович Гринчишин (16 жовтня 1927 – 27 березня 2010) - Дидик-Меуш, Г. (Українська мова, 2011)
Відійшов у вічність Дмитро Григорович Гринчишин — один із когорти “золотого покоління” львівських мовознавців, із-поміж яких — І. Ковалик, Л. Гумецька, І. Керницький, А. Генсьорський, Д. Бандрівський, Я. Закревська, Л. Полюга, У. Єдлінська, Л. Коць-Григорчук, А. Залеський, М. Ху даш та інші. Проте він, без перебільшення, за науковим доробком посів вагоме місце в сучасному українському мовознавстві та в славістиці загалом.