Стильова специфіка і соціальна маркованість синтаксичних одиниць української газетної мови - Завальнюк, І. (Українська мова, 2011)
У статті проаналізовано стильову специфіку синтаксичних одиниць української газетної мови початку ХХІ ст., що постала на тлі жанрової диференціації газетного матеріалу, окреслено основні функціональні зміни в українській пресі означеного періоду, простежено їхній вплив на стилістичні ресурси синтаксису української мови. The stylish specific of the syntactic units which appeared on the background of the genre differentiation in the Ukrainian newspaper language in the beginning of XX century is analyzed in the article. The basic functional changes in the Ukrainian press of the definite period are outlined and their influence on the stylistic resources of Ukrainian syntax is examined.