Іноземні інвестиції як фактор економічного зростання України - Пирог, О.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Розглянуто іноземні інвестиції в якості фактора економічного зростання в умовах обмеженості власних ресурсів. Виявлено особливі характеристики, які приймає до уваги іноземний інвестор при прийнятті рішення про вкладення капіталу. Проаналізовано модель «зростання виробництва – зростання інвестицій – економічне зростання».
---------- Рассмотрены иностранные инвестиции в качестве фактора экономического роста в условиях ограниченности собственных ресурсов. Определены особенные характеристики, которые принимает во внимание иностранный инвестор при принятии решения о вложении капитала. Проанализирована модель «рост производства — рост инвестиций –- экономический рост».
---------- Foreign investments are considered as a factor of economic growth under own limited resources. Peculiar characteristics which a foreign investor takes into account when makes his decision on capital investment are defined. The model “production growth – investments growth – economic growth” is analyzed.
----------