Золь-гель синтез та дослідження неорганічних сполук, гібридних функціональних матеріалів та дисперсних систем (II Конференція країн СНД «Золь-Гель — 2012») - Стрелко, В.В.; Зуб, Ю.Л. (Вісник НАН України, 2013)
18–20 вересня в Севастополі (Крим, Україна) відбулася ІІ Конференція країн СНД «Золь-Гель – 2012». Її організаторами виступили Інститут сорбції та проблем ендоекології й Інститут хімії поверхні ім. О.О.Чуйка НАН України за підтримки Інституту хімії силікатів ім. І.В. Гребенщикова РАН. Участь у роботі Конференції взяли 135 учених та спеціалістів із різних наукових центрів Російської Федерації, України, Білорусі, Вірменії, Казахстану. Крім того, з доповідями на Конференції виступили відомі фахівці з таких країн, як Австрія, Угорщина, Литва, Канада, Словенія, Польща, Швеція, Чехія та Фінляндія. Тематика «Золь-Гель – 2012» охоплювала широке коло питань, а саме: теоретичні аспекти золь-гель процесів; золь-гель синтез та дослідження наночастинок; золь-гель плівки, покриття і мембрани; гібридні неорганічні та органо-неорганічні золь-гель матеріали; ксерогелі, скло та об’ємні керамічні матеріали, сорбенти і каталізатори, синтезовані золь-гель методом; матеріали біомедичного призначення.