Іван Маркович Власенко (05.07.1930 – 17.07.2005) (Народна творчість та етнографія, 2005)
17 липня після тривалої хвороби відійшов увічність Іван Маркович Власенко – фольклорист, літературознавець, краєзнавець, журналіст. Понад сорок років його творче життя було пов’язане з Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Рильського Національної академії наук України, де він сформувався як висококласний фахівець з наукової журналістики.