Синантропізація флори та рослинності — загроза біорізноманіттю (II Всеукраїнська наукова конференція «Синантропізація рослинного покриву України») - Бурда, Р.І.; Протопопова, В.В.; Федорончук, М.М.; Шевера, М.В. (Вісник НАН України, 2013)
27 вересня 2012 року в м. Переяславі-Хмельницькому відбулася ІІ Всеукраїнська наукова конференція «Синантропізація рослинного покриву України». У її роботі взяли участь науковці з різних регіонів Украї ни. Було обговорено низку питань, пов’язаних із впливом неаборигенних рослин на довкілля, синантропізацією рослинного покриву тощо.