Термодинамічний цикл Майсоценка і перспективи його застосування в Україні - Халатов, A.А.; Карп, І.М.; Ісаков, Б.В. (Вісник НАН України, 2013)
У статті наведено огляд робіт, присвячених новому термодинамічному циклу Майсоценка та можливості його використання на різних об’єктах промисловості України. Серед них енергетичні газові турбіни, кондиціонери й охолоджувачі повітря, опріснювачі морської води, пальники з високим вмістом вологи в повітрі та деякі інші. Показано, що пристрої на основі циклу Майсоценка мають високі техніко-економічні показники, які перевершують характеристики інших сучасних установок. В статье представлен обзор работ в области нового термодинамического цикла Майсоценко и его возможного использования на различных объектах промышленности Украины. Среди них — энергетические газовые турбины, кондиционеры и охладители воздуха, опреснители морской воды, горелки с высоким содержанием влаги в воздухе и некоторые другие. Показано, что устройства на основе цикла Майсоценко обладают высокими технико-экономическими показателями, которые превышают характеристики других современных установок. The review is given in the field of а novel Maisotsenko thermodynamic cycle and its application in various industrial objects of Ukraine. Among those are power gas turbines, conditioners and air coolers, sea water distillators, burners with а high level of moisture in air and some others. It is shown that devices on the Maisotsenko cycle demonstrate high technical and economic parameters which exceed characteristics of other modern devices.