Симеон Полоцький: світогляд, громадсько-політична і літературна діяльність - Андрієнко, Л. (Народна творчість та етнографія, 2005)
18-19 листопада 2004 року у Національному Полоцькому історико-культурному музеї-заповіднику відбулася II Міжнародна наукова конференція “Симеон Полоцький: світогляд, громадсько-політична і літературна діяльність", присвячена 375-річчю від дня народження Симеона Полоцького.