Співпраця науковців України і Македонії - Микитенко, О. (Народна творчість та етнографія, 2005)
18-19 жовтня 2005 року у Скопе у приміщенні МАНМ відбулася міжнародна наукова конференція ‘‘Наука у процесі наближення Македонії та України до Європейського Союзу”, яка засвідчила поглиблення співпраці Національної Академії наук України та Македонської Академії наук і мистецтв.