Дослідження кінетики змочування та розтікання адгезійно-активних розплавів Cu—Sn—Ti по поверхнях надтвердих матеріалів із нітриду бору - Григоренко, М.Ф.; Полуянська, В.В.; Черніговцев, Є.П. (Институт проблем материаловедения им. И.Н. Францевича НАН Украины, 2007)
Наведено результати експериментального дослідження методом високошвидкісної
профільної кінозйомки (до 5000 кадр/с) у вакуумі при 1000 оС кінетики змочування та
розтікання розплаву Cu—Sn—Ti по поверхнях надтвердих матеріалів із нітриду бору BN. The wetting and spreading kinetics of Cu—Sn—Ti melt over cubic and
hexagonal BN surfaces was studied by means of a high-speed profile filming
(up to 5000 frames/s) in a vacuum at 1000 °C.