Корифей української фольклористики. До 80-річчя від дня народження Наталі Шумади - Вахніна, Л. (Народна творчість та етнографія, 2006)
Про доктора філологічних наук, професора Наталю Сергіївну Шумаду не можна говорити лише як про відому в Україні та слов’янському світі дослідницю фольклору. Грані її таланту сягають також літературної творчості, адже вона відома і як майстерний перекладач з болгарської мови, і як сценарист.